Beste bamboe producten voor je voeten

Bamboe groeit welig in Laos waar ik ben opgegroeid en tijdens mijn kinderjaren gebruikte ik bamboe voor allerlei doelen. Bamboe is een natuurlijk product en kan gebruikt worden in allerlei producten die goed zijn voor je voeten. Bij de beste bamboe producten voor je voeten denk ik onder andere aan Bamboe sokken (jawel het bestaat). Verder heb je ook nog inlegzolen die ideaal zijn als geurvreter. 
Rusten is ook belangrijk voor je voeten en hoe kan je beter tot rust komen  met een aroma diffuser gemaakt van bamboe. Het klinkt misschien raar maar ook als je slaapt kunnen je voeten lijden, daarom is een bamboe dekbed wegens zijn schimmel- en bacterieel werende functie ideaal.

Beste bamboe producten voor je voeten, waarom bamboe kiezen?

Tegenwoordig horen we van alles over het thema duurzaamheid; duurzaam consumeren, duurzaam leven, verduurzaming, duurzaam ondernemen en er is zelfs een dag van de duurzaamheid. Maar wat is nou eigenlijk de betekenis van duurzaamheid? Met duurzaamheid wordt bedoeld dat de aarde op de lange termijn kan blijven voorzien in onze consumptiebehoefte. Onze wereld wordt niet uitgeput, maar er is een evenwicht tussen mensen, het milieu en de economie.

Bamboe als duurzaam product

bamboe zie je terug in nog veel meer producten. Gelukkig hoeven we ons met bamboe geen zorgen te maken dat we oerwouden laten verdwijnen of dat dieren uitsterven. Bamboe groeit zonder dat we daar schadelijke stoffen zoals insecticiden voor hoeven te gebruiken. Door de snelle groei, kan het onze productie wensen prima aan. 

In het Guinness Book of Records staat de snelst groeiende plant met zo’n 91 cm per dag op naam van, je raadt het al, een bamboeplant. Niet alle bamboesoorten groeien zo enorm hard want de gemiddelde groei ligt ergens tussen de 5 cm en 20 cm per dag. Wat natuurlijk nog steeds wel heel erg vlug is. 

Door het kappen van bamboe, groeit deze juist weer harder aan. En behalve dat bamboe super snel groeit heeft het weinig onderhoud en heel weinig water nodig.

Veelzijdigheid in gebruiksopties

De bamboeplant is een fantastische plant omdat je met bamboe praktisch alles kunt maken wat je maar bedenken kunt. De bamboe vezels worden in servies verwerkt en het hout van bamboe kan voor vrijwel alle houtbewerkingen gebruikt worden die je kent, zoals matten, meubels, snijplanken en tal van ander materiaal.

Wist je dat je zelfs kleding kunt kopen dat van bamboe is gemaakt? Superzachte, flexibele kledingstukken die je gewoon in een wasmachine kunt wassen. Snap je nu waarom ik zo’n fan ben van bamboe?

Bamboe is biologisch afbreekbaar

Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld servies van bamboe aan te schaffen, dan kun je hier een leven lang plezier van hebben. Het is veel sterker dan porselein dus het zal niet zomaar stuk gaan als je het uit je handen laat vallen. 

Bamboe kan in de vaatwasser dus het is ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Maar de meeste mensen willen na een tijdje weer eens wat nieuws in huis. Veertig jaar lang van hetzelfde servies eten, gaat op den duur misschien wat vervelen. En dan komt de magische truc van bamboe…. 

Begraaf je oude servies gewoon in je tuin en na een jaar kun je het al niet meer terugvinden. De aarde heeft dan zijn werk gedaan en de bamboe is opgenomen in de grond en dient nu als voedingsbodem voor de planten in je tuin. Hoe gaaf is dat!

Verschillende producten

Meer uitleg over de beste bamboe producten voor je voeten.

Bambocks Bamboe Sokken

ventilerend, comfortabel en draagbaa

De talloze voordelen van bamboe sokken

Bambocks begrijpt waar sokken van hoge kwaliteit aan moeten voldoen. Ze moeten ventileren, comfortabel en draagbaar zijn. De bamboe sokken van Bambocks bieden zelfs meer dan dat door de uitzonderlijke bamboe-eigenschappen. Daarnaast bevatten de sokken het hoogst verkrijgbare (85 %)percentage bamboe. Hierdoor ben je verzekerd van extra lang draagcomfort, want de geheel naadloze bamboe sokken gaan langer mee en blijven heerlijk zacht aanvoelen. Geschikt voor elke dag en passend bij jouw eigen stijl door de effen en logo-loze designs.

Je wast de sokken eenvoudig schoon op 30 graden. Daarna kun je ze op een lage temperatuur in droger doen of natuurlijk drogen aan de waslijn. De herensokken van Bambocks zijn gemaakt in een eerlijk productieproces in Europa. Door al deze eigenschappen zijn bamboe sokken dus niet alleen lief voor je voeten maar ook voor mens en natuur.

bamboe inlegzolen

ventilerend, comfortabel en draagbaa

De talloze voordelen van bamboe inlegzolen

De Shoefresh inlegzolen (geschikt voor de schoenmaten 35-46) zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met last van zweetvoeten. De geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels. Door de zilvergaren die aan de bovenzijde van de inlegzool in de stof zijn verwerkt, wordt de wildgroei van schimmels en bacteriën bestreden. Hierdoor neemt de ongewenste geur sterk af en wordt het risico op het krijgen van voetschimmel en kalknagels verkleind. De steriele en antibacteriële werking van zilver is van oudsher bekend.

Aan de onderzijde van de inlegzool zit een geperforeerde memory-foam laag die zorgt voor schokdemping, ventilatie en absorptie van vocht. Een ideale inlegzool voor mensen met zweetvoeten, voor sporters en voor mensen die gevoelig zijn voor het oplopen van voetschimmel.

TIP: Oude stinkschoenen kunnen weer een totale opfrisbeurt krijgen door de oude zooltjes te vervangen door de Shoefresh inlegzolen en de schoenen te reinigen en te drogen met de Shoefresh – schoenendroger & -verfrisser.

De Shoefresh inlegzolen zijn geschikt voor de schoenmaten 35-46. U kunt de zooltjes zelf op de juiste maat afknippen. 

Last van zweetvoeten? Dan zijn deze Shoefresh-inlegzolen (geschikt voor de schoenmaten 35-46) een uitstekende keuze! Bacteriën en schimmels veroorzaken een onaangename geur bij zweetvoeten. De Shoefresh-inlegzolen zijn langs de bovenkant voorzien van ingewerkt zilvergaren, waardoor de wildgroei van bacteriën en schimmels wordt beperkt. Daardoor wordt ook de geur doeltreffend bestreden, en wordt het risico op voetschimmel en kalknagels verkleind. Zilvergaren is een evidente keuze voor de bestrijding van bacteriën, de steriele en antibacteriële werking van zilver is immers al van oudsher bekend.

De onderkant van de inlegzool is voorzien van een geperforeerde laag memory-foam die instaat voor schokdemping, ventilatie en vochtabsorptie. De Shoefresh-inlegzool is ideaal voor wie last heeft van zweetvoeten of vatbaar is voor voetschimmel, maar ook voor sporters.

TIP: Bezorg oude schoenen met een onfris geurtje een nieuw leven! Je kan ze weer helemaal opfrissen door de schoenen te reinigen en drogen met de schoenenverfrisser en schoenendroger van Shoefresh. Vervang daarna nog de oude zolen door Shoefresh-inlegzolen en je kan de schoenen weer onbekommerd dragen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deel Deze Pagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email