De 9 beste gewoontes voor perfecte voeten

In het kort.

Je kan dagelijks zelf zorgen dat je minder bezoeken moet brengen aan een pedicure dankzij de 9 beste gewoontes voor perfecte voeten.

Zo kan je dagelijks je voeten insmeren met een hydraterende crème zoals o.a. Gehwol voetencrème . Je nagels recht vijlen met de Herôme Glass Nail File na het knippen is ook een goed idee. Je kan ook steeds zelf eeltplekken vlakschuren met een Najel puimsteen.

Welke zijn de beste 9 gewoontes voor perfecte voeten?

 1. Vermijd tijdens uw dagelijkse wasbeurt, lange voetbaden in te warm water. Droog goed tussen de tenen om verweking te voorkomen;
 2. Breng dagelijks Gehwol voetencrème aan tegen droge voeten om dehydratatie te vermijden. Dehydratie leidt op haar beurt leidt tot eelt, barstjes en kloven;
 3. Controleer dagelijks de toestand van uw voeten. Onderzoek de voetzool, dit kan je eenvoudig met een handspiegel. Controleer of er geen barstjes, wonden, eeltplekken of schimmels te zien zijn. Raadpleeg in geval van twijfel uw arts;
 4. Vijl de nagels recht met de Herôme Glass Nail File en niet te kort. Vijlen is beter dan knippen;
 5. Schuur eeltplekken en likdoorns glad met een Najel puimsteen. Vermijd metalen raspen en snijdende voorwerpen;
 6. Draag schoenen die perfect passen, die soepel en comfortabel zijn. En, dames, vermijd schoenen met hakken van meer dan 5 cm;
 7. Draag nieuwe schoenen niet langer dan een halve dag en draag ze eerst thuis om ze wat in te lopen;
 8. Wissel geregeld van schoeisel om de steun- en wrijvingspunten af te wisselen. Controleer voor u uw schoenen aantrekt de binnenkant, om na te gaan of er niets is dat u kan kwetsen;
 9. Draag steeds sokken, kousen of panty’s, liefst in katoen of natuurlijke vezels. Ook deze moeten altijd goed passen, om zoveel mogelijk plooitjes, en dus wrijving en risico van irritatie, te vermijden

Wat je o.a. kan gebruiken:

Waarom dagelijks je voeten verzorgen?

Een goede huidverzorging is van zeer groot belang. De huid moet zeker aan de verschillende functies van de voeten voldoen. De ganse dag dagje schoenen, die niet altijd beantwoorden aan de vorm en de overvloed en bovendien gemaakt zijn weinig poreus leder, gekleefd met algehele synthetische stoffen. Tegen de avond zijn je voeten vermoeid en bedekt met een vuile laag van zweet en stoffige resten van kousen. De oproeping van die kunnen aanleiding geven tot slecht geurende kosten, kloven en zelfs tot likdoorns.

Welke producten kan je dagelijks gebruiken?

Hydraterende crème

Gehwol Voetcrème

Voetcrème voor droge voeten

Gehwol Extra Voetcrème helpt je ter preventie van huidbeschadigingen tijdens lange wandeltochten, intensief sporten of het inlopen van nieuw schoeisel.

Ontdek de voordelen:

 • Voorkomt blaren en schrijnende plekken
 • Werkt huidversterkend, is voedzaam en verzorgt de huid
 • Zeer geschikt voor wandelaars en actieve sporters

Werking
De crème laat een filmlaagje achter op de huid, waardoor blaarvorming of andere verwondingen worden voorkomen. Ook te gebruiken bij overmatig zweten, eeltvorming en schuurplekken bij rugzakdragers. Door stimulatie van de bloedcirculatie worden de voeten in conditie gebracht voor grote prestaties en tegelijkertijd wordt het genezingsproces van wonden bevorderd.

Gehwol Extra Voetcrème voorkomt huidbeschadigingen en blaarvorming!

Gebruik
Dagelijks de huid met Gehwol Extra Voetcrème inwrijven om de huid in een goede conditie te krijgen. Vóór een lange wandeling: de huid royaal insmeren met Gehwol Extra Voetcrème. Dit ongeveer een kwartier laten drogen en dan sokken en schoenen aantrekken.

Nagelvijl

Herôme Glass Nail File

De glasvijl, vijlt de nagels pijnloos

Voorkom haakjes, splijtende, brekende en scheurende nagels met de Herôme Glass Nail File. Met deze professionele, onslijtbare nagelvijl kunnen nagels op de juiste wijze in vorm gevijld worden.

De structuur van het glas sluit de nagelplaat perfect af, waardoor de vorming van haakjes en scheurtjes wordt tegengegaan. Water en vuil krijgen nu geen kans de nagelplaat binnen te dringen. Door de speciale structuur van het glas kunnen de nagels alleen vanaf de zijkant richting het midden van de nagel gevijld worden. Hierdoor wordt onjuist vijlen, zoals vijlen met een “zagende” beweging, absoluut onmogelijk.

Kenmerken

 • Onslijtbaar
 • De fijne structuur vijlt de kleinste oneffenheden met precisie weg
 • Geschikt voor ieder nageltype
 • Hygiënisch in gebruik, de vijl is afwasmachine bestendig
 • Vijlen en afsluiten met dezelfde vijl
 • Voorkomt splijten en haakjes aan de nagel
 • Verkeerde vijltechniek wordt onmogelijk

Tip
De Glass Nail File Large kan ook als eeltvijl voor de onderkant van je voeten gebruikt worden.

Gebruiksaanwijzing
Houd de vijl losjes in de handen en plaats de vijl in een hoek van 45 ͦ onder de nagel. Vijl vervolgens in een gladde ronde beweging de nagel in vorm en beweeg vanaf de zijkant richting het midden van de nagel. Maak absoluut geen zagende beweging, hierdoor kunnen de nagelplaten juist beschadigen. De druk die tijdens het vijlen wordt uitgeoefend op de vijl bepaalt de sterkte van de vijl.

Puimsteen

Najel - Puimsteen

100% natuurlijk

Productbeschrijving

 • Deze puimsteen van Najel is 100% natuurlijk en bestaat uit vulkanische steen
 • Vulkanisch gesteente staat bekend om z’n huidverzachtende en verzorgende eigenschappen
 • Verwijdert op zachte wijze eelt van bijvoorbeeld voeten, ellebogen en knieën

Gebruik de puimsteen onder de douche op een natte huid. Wrijf de steen voorzichtig over de eeltplekken tot de eelt weg is en geniet van een heerlijk gladde huid! Hydrateer daarna je huid met een olie of lotion voor extra zachtheid.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deel Deze Pagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email