Schoenen drogen

Wanneer schoenen drogen?

Er zijn verschillende redenen waarom je schoenen drogen. Je In een plas gestapt? Een dienblad met drankjes laten vallen? Wat de reden ook mag zijn, we hebben allemaal wel eens een paar natte schoenen gehad.

Wanneer water door je schoenen sijpelt, neemt uw huid het water op, waardoor uw voeten drassig, rimpelig en zelfs geurend worden. YUCK! Hoe langer uw voeten nat zijn, hoe groter de schade aan je huid, waaronder de vorming van blaren en diepe pijnlijke scheuren. Afhankelijk van waar ze zich aan de voet bevinden, kunnen deze verwondingen pijnlijk zijn en uw mobiliteit beperken. Als je diabetes hebt, kunnen de verwondingen je leven veranderen, aangezien ze kunnen leiden tot ernstige zweren die geïnfecteerd raken en het vele maanden duren voordat ze genezen.

Waarom schoenen drogen?

Natte schoenen veroorzaken niet alleen ongemak, maar kunnen zich ook ontwikkelen tot voetschimmel, ook wel tinea pedis genoemd, een besmettelijke schimmelinfectie die de huid van de voeten aantast en zich kan verspreiden naar de teennagels en soms de handen. De schimmelinfectie wordt voetschimmel genoemd omdat het vaak voorkomt bij atleten. 

De warme, vochtige omgeving in je schoenen is de ideale broedplaats voor schimmels en bacteriën. Gemiddeld bevatten schoenen meer dan 400.000 bacteriën en schimmels! Dit leidt tot stinkende schoenen en kan tevens voetschimmel en kalknagel veroorzaken. Het is dan ook belangrijk om je schoenen -net zoals je kleding, sokken en ondergoed- regelmatig te reinigen en te drogen. 

Voetschimmel is niet ernstig, maar soms is het moeilijk te genezen. Als u echter diabetes of een verzwakt immuunsysteem heeft en vermoedt dat u voetschimmel heeft, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen.

Hoe schoenen drogen?

Niemand houdt van natte schoenen, en hoewel het verleidelijk is om ze gewoon in de droger te gooien, kan het zijn dat je schoenen krimpen en de droger daarbij beschadigd raakt. Het is beter om een schoenendroger te gebruiken. Een schoenendroger droogt niet enkel maar verwijdert ook stank, bacteriën, zweet en vocht. Wat dan weer goed is tegen voetschimmel en kalknagels. Bovendien spaar je op die manier ook je kostbare schoenen.

Schoenen drogen met behulp van kranten of de verwarming is verleden tijd. En dat is maar goed ook, want dit is erg slecht voor de levensduur van schoenen.  De krant zal het water vrij snel absorberen, maar afhankelijk van hoe doordrenkt je schoenen zijn, kan het zijn dat je de krant een of twee keer moet vervangen. Wellicht moet je de binnenzool ook verwijderen en zelfs vervangen. Bovendien verwijder je hiermee niet de stank, bacteriën en zweet.

Shoefresh schoendroger

Nooit meer stinkende en natte schoenen

Alles over de Shoefresh Schoendroger

✔ In 25 minuten schoenen hygiënisch, fris en droog
✔ Verwijdert stank, bacteriën, zweet en vocht
✔ Eenvoudig in gebruik: start en stopt automatisch
✔ Verfrist schoenen, laarzen, scheenbeschermers, handschoenen en helmen
✔ Effectief tegen voetschimmel en kalknagels.

De Shoefresh schoendroger reinigt je schoenen in 5 minuten. Actieve zuurstof pakt schimmels en bacteriën aan die stank, maar ook voetschimmel en kalknagels kunnen veroorzaken. Een echte geurvreter voor je schoenen! Na enkele minuten vervalt de actieve zuurstof weer tot zuurstof. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er na het reinigen iets achterblijft in de schoen of in de ruimte. De Shoefresh genereert zelf actieve zuurstof en heeft daardoor geen navullingen nodig. 

De Shoefresh schoenverfrisser droogt en reinigt alle materialen. Hierdoor is de Shoefresh onder meer geschikt voor sportschoenen, sneakers, leren schoenen, werkschoenen, skischoenen en laarzen. Bovendien is de Shoefresh te gebruiken voor andere items die je hygiënisch wilt reinigen, drogen of opfrissen. Denk aan sloffen, sokken, (boks)handschoenen, scheenbeschermers of helmen.

Als je het schoenen drogen vergeet

Dan kan het zijn dat je voeten het slachtoffer zijn van schimmel of andere aandoeningen en maak je best een afspraak met mij om je voeten te behandelen.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deel Deze Pagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email