Onderstaande voetverzorgingsproducten kan je zelf gebruiken om je voeten gezond te houden. Bovendien moet je er het huis niet voor uit, ze worden gewoon bij je thuis geleverd. Dat je ook niet moet rondlopen om deze producten in huis te halen spaart dan ook weer je voeten maar ook tijd die je kan steken in het behandelen van je voeten. Ook krijg je van mij op deze pagina de gepaste adviezen welke voetverzorgingsproducten je moet gebruiken voor welke aandoening. Deze pagina zal regelmatig aangepast worden met bijkomende adviezen en tips.

Voetverzorgingsproducten goed voor je nagels

Pedicure set

Nagelweker

Schimmelnagels

Kalknagels

Elektrische nagelvijl

Veel van mijn klanten hebben nagelproblemen, dit gaat van schimmelnagels tot kalknagels. Een veel voorkomend probleem zijn ook ingegroeide nagels. Wist je dat je zelf ook al heel wat problemen kan voorkomen door zelf goed zorg te dragen voor je voeten?

 • Het belangrijkste is dat je de nagels goed knipt dan kan je al heel wat problemen voorkomen. Knip je nagels steeds recht zo voorkom je ingegroeide nagels. Zelf gebruik ik een professionele pedicure tang maar je kan al aan de slag met een pedicure beginnersset. Nog een gouden tip? Knip je teennagels vooral niet te kort. Het beste kun je nog een paar millimeter wit zichtbaar laten. Als je in de huid  komt, dan ben je al te ver. Nagels hebben namelijk een beschermende functie. Als je ze te kort knipt, dan zijn je voeten gevoeliger voor invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld schimmels. Ook is het risico op ingegroeide teennagels groter. Je kan je nagels beter achteraf wat bijvijlen. Met een elektrische nagelvijl van houd jij je nagels perfect gezond en glanzend zonder moeite. Je kan deze tips ook gebruiken voor de vingernagels.
  Een nagelweker maakt de harde nagelranden en de huid van de aangrenzende nagelriem weer zacht. Voorkomt eeltplekken en het ingroeien van de nagels.
 • Spijtig genoeg kom ik ook vaak schimmelnagels tegen met de juiste voetverzorgingsproducten voor schimmelnagels kan je zelf het gevecht met schimmelnagels aangaan en zorgen dat de je voeten niet verder aangetast worden.
 • Heb je last van kalknagels? Heel vervelend zeker! Zeker als je geen toegang hebt tot een pedicure. Er bestaan echter snelle en effectieve oplossingen voor het behandelen van schimmelnagels met zichtbaar resultaat na 4 weken.

Voetverzorgingsproducten goed voor je voeten

Elektrische
voetvijl

Voetbalsem

Klovenzalf

Eeltcrème

Eelt schuurblokje

Een goede voetverzorging omvat ook voetonderhoud. Hier zijn een paar dingen die je kan doen om uw voeten gezond te houden en problemen te voorkomen.

Het is heel belangrijk om je voeten steeds te hydrateren dan kan je best dagelijks je voeten insmeren met een hydraterende voetcrème.

Heb je last van eelt en vind je het vervelend als je het hebt? Het goede nieuws is dat je eelt gewoon zelf kunt verwijderen. je kan eelt immers eenvoudig zelf wegvijlen.

 • Je kan eelt ook voorkomen. Ondanks dat eelt een natuurlijke reactie is om de huid te beschermen kan overmatige eelt vervelend zijn. Gehwol Eelt crème vermindert eelt en maakt de huid soepel en zacht. 
 • Bij (langdurig) droog weer kunnen gemakkelijk kloofjes in handen en voeten ontstaan. Met Gehwol Kloven-Zalf zullen kloofjes snel minder erg worden en daarna verdwijnen. Deze zalf is uitstekend geschikt voor de behandeling van gebarsten, ruwe verhoornde of rode huiddelen. 
 • Houd uw voeten schoon en droog – was uw voeten, verwissel uw sokken en laat uw schoenen luchten om schimmelinfecties te voorkomen.
 • Rust en ontspan uw voeten elke dag. Leun achterover en breng uw voeten een paar minuten omhoog. Geef uw voeten een rustgevende massage.

Voetverzorgingsproducten voor je schoenen

Schoenendroger

Schoenendeodorant

Het klinkt misschien vreemd maar veel voetproblemen ontstaan door je schoenen of verkeerd gebruik van je schoenen. Wist je dat je schoenen broeihaarden zijn van bacteriën die schimmelvoeten en schimmelnagels veroorzaken?

 • Schoenen drogen met behulp van kranten of de verwarming is verleden tijd. En dat is maar goed ook, want dit is erg slecht voor de levensduur van schoenen. Door middel van een schoenendroger . De actieve zuurstof pakt schimmels en bacteriën aan die stank, maar ook voetschimmel en kalknagels kunnen veroorzaken. Een echte geurvreter voor je schoenen! 
 • Een schoenendeodorant helpt dan weer voor je de schoenen gaat gebruiken. Het bestrijdt en voorkomt zweetgeur van de voeten en in de schoenen. Ideaal bij het sporten. Tevens helpt een schoenendeodorant het ontstaan van schimmel in de schoenen te voorkomen.
GezondheidGezondheid
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Deel Deze Pagina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email