Jouw Pedicure Heeft Een Kwaliteitslabel.

Pedicure Ket

Omdat de “titel” Gespecialiseerde Voetverzorger niet beschermd is, kan jammer genoeg iedereen zich Gespecialiseerde Voetverzorger noemen, en dat zelfs zonder enige professionele opleiding. Daarom heb ik gekozen om mijn kwaliteitslabel te halen.

Aan mijn klanten kan ik nu bewijzen ze behandeld worden door een professionele voetverzorger. 

Beroepsvereniging

Het kwaliteitslabel dat ik behaalde is verbonden aan het beroepscompetentieprofiel opgemaakt door de Beroepsvereniging van Gespecialiseerde Voetverzorgers. Het kwaliteitslabel wordt ook uitgereikt door de erkende Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers. De beroepsvereniging is achter de schermen hard aan het werken om ervoor te zorgen dat niet iedereen zich Gespecialiseerde Voetverzorger mag noemen, maar intussen moet het gebeuren met het kwaliteitslabel (zoals ik het behaald heb).

 

Hoe krijg je een kwaliteitslabel?

Ik heb mijn kwaliteitslabel behaald omwille van mijn erkend diploma door de Vlaamse Overheid.

  • Katholiek Onderwijs Vlaanderen,
  • OVSG (onderwijs voor steden en gemeenten),
  • POV (provinciaal onderwijs), GO (gemeenschapsonderwijs),
  • Syntra (zoals ik).

Jammer genoeg zijn er ook commerciële spelers en schoonheidsmiddelfabrikanten die de opleiding “Gespecialiseerde Voetverzorger” organiseren. Het is echter onmogelijk om op enkele maanden tijd (soms zelfs in 6 maanden) een degelijke opleiding te krijgen.

 

Besluit

Voor de algemene gezondheid van mensen met voetproblemen hoop ik alvast dat de titel van “Gespecialiseerde Voetverzorger” beschermd wordt en je enkel met een kwaliteitslabel aan de slag mag als medische pedicure, zoals ze het in de volksmand noemen.