BEHANDELINGEN

Professionele pedicure behandelingen
regio Hasselt

Alle mogelijke behandelingen

Staat de gewenste behandeling er niet tussen?
Geen probleem, neem dan gerust contact met mij.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Basisbehandelingen

Verwijderen van eelt & eeltpitten

Behandeling van kloven

Verwijderen van een zenuwlikdoorn (clavus)

Verwijderen van een neuro-vasculaire likdoorn (zaadlikdoorn)

Huidschimmel

Traumanagels

Ingegroeide nagels

Gespecialiseerde technieken

Chemisch verwijderen likdoorns

Nagelbeugels aanleggen (diverse technieken

Silicone Orthese

Nagelreconstructie

Anti-drukverband aanleggen

Krijg gratis advies

HET VERSCHIL

Medische pedicure

Er bestaat soms verwarring tussen pedicure & gespecialiseerde voetverzorgingen.

Een pedicure of schoonheidsspecialiste biedt hygiënische basisverzorging van de voeten. Je kan bij een pedicure terecht om je teennagels te laten verzorgen (knippen en lakken), om de huid van je voeten te laten behandelen met cosmetica, voor een ontspannende voetmassage,…

Als medische pedicure (gespecialiseerde voetverzorger) doe ik meer voor uw voeten dan het geven van een basisverzorging. Een medische pedicure zorgt voor aanvullende verzorging bij pijn of ongemak bij risicovoeten door gebruik te maken van niet-invasieve technieken, remediërende producten en hulpmiddelen. De term “gespecialiseerd” maakt een duidelijk onderscheid met pedicures die enkel het esthetische aspect behandelen.

Ik heb bij Syntra een door de overheid erkende opleiding gevolgd waardoor ik bekwaam ben in het screenen, verzorgen en opvolgen van cliënten/patiënten met diabetes. De gespecialiseerde voetverzorgers genezen en voorkomen aandoeningen van de nagels en de tenen zoals, infecties, mycose (schimmel), voetwonden, ingegroeide nagels, likdoorns, kloven, pijnlijke drukpunten, … (ook bij diabetespatiënten) door toepassing van podologische technieken.

Als medische pedicure werk ik samen met huisartsen en andere paramedische beroepen die een absoluut vertrouwen hebben in de kwaliteit van de medische pedicure. Bij de ziekenfondsen krijgen de gespecialiseerd voetverzorgers een erkenning voor een gedeeltelijke terugbetaling van medische pedicurebehandelingen.