PEDICURE KET

Medische Pedicure in Kuringen

medische pedicure in kuringen

OPGELEIDE MEDISCHE PEDICURE
Erkend door de Vlaamse Overheid

MEER DAN EEN SCHOONHEIDSBEHANDELING
Medische Pedicure in Kuringen voor jouw voeten

KWALITATIEVE BEHANDELING
Professionele technieken op maat van uw voet

Medische Pedicure In Kuringen Op Maat Van Jouw Voeten

Een medische pedicure is een weldaad voor iedereen, maar een gespecialiseerde voetverzorging op regelmatige basis is vooral belangrijk voor personen met voetklachten, mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie, en sporters. Jij staat steeds centraal in de behandeling. Samen met jou stel ik een behandelingsplan op dat het best past bij jouw voeten.

medische pedicure in kuringen

Medische Pedicure In Kuringen Aan Huis

Regio Hasselt West: Kuringen, Kermt, Tuilt, Stokrooie, Spalbeek, Berbroek, Stevoort, Bolderberg.

Flexibel

Jij kiest zelf het tijdstip, door de week, ‘s avonds of in het weekend.

Eerstelijns voetverzorging

Interdisciplinaire samenwerking met andere paramedische disciplines.

Advies

Er wordt steeds advies gegeven op maat van jouw voeten.
Eddy Devries
Eddy Devries
08/06/2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Geweldig verzorgd. 300/100 goed
Dave Penders
Dave Penders
26/04/2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Vriendelijk, professioneel en een goede uitleg. Goed geholpen geweest, zien mij zeker terug!
Annelore Haesevoets
Annelore Haesevoets
03/04/2024
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel zachtaardig dame met zachte handen.

Mijn visie

In de Boeddhistische cultuur, waarin ik opgegroeide, zijn voeten het belangrijkste onderdeel van het lichaam. Ik ben opgegroeid met de visie dat je voeten je volledige lichaam steunen en het belangrijk is deze te verzorgen. Volgens oude geschriften zijn er vele chakra’s, o.a. de voet. Chakra is het sanskriet voor wiel of werveling. 

De chakra’s zijn de energie- en bewustzijnscentra in het lichaam, het zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar energieknooppunten. Ze bevatten ook informatie zoals emotionele en fysieke pijn, trauma’s enz. Ik neem steeds Boeddhistische tradities mee in mijn behandelingen om u dat extra te geven.

Opleiding

Cultuur is één, opleiding is iets anders. Om mijn culturele visie over voeten wetenschappelijk te ondersteunen heb ik de door de Vlaamse Overheid erkende opleiding “gespecialiseerde voetverzorging” gevolgd. Hierdoor ben ik de geknipte persoon als jouw Medische Pedicure in Kuringen. 

Dankzij deze opleiding beschik ik ook over de kennis om medische pedicure behandelingen uit te voeren op uw voeten. Bovendien ben ik ook erkend als zorgkundige waardoor ik extra jarenlange ervaring met probleemvoeten en thuiszorg kan aantonen.

Professionele Medische Pedicure In Kuringen

Behandelingen

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Basisbehandelingen

Gespecialiseerde technieken

……. Staat de gewenste behandeling er niet tussen? Geen probleem, neem dan gerust contact met mij. Ik ben zeker dat ik een oplossing heb.

Wat houd een behandeling in?

1. Anamnese

Tijdens het eerste bezoek worden tijdens een vraaggesprek uw specifieke voetproblemen en klachten besproken. Het is voor mij dan ook zeer belangrijk om eventuele aandoeningen en geneesmiddelengebruik te kennen. Gebaseerd op deze informatie zal de behandelingsprocedure die gewenst of nodig is met de cliënt doorgenomen worden. 

Bij voetklachten geef ik deskundig advies over een aangepaste verzorging en preventie. Indien nodig wordt er samengewerkt met andere zorgverleners zoals huisarts, verpleegkundige of podoloog.

2. Behandeling

Door te werken met moderne apparatuur zijn de behandelingen pijnloos en worden over het algemeen als ontspannend ervaren. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van de nat-freestechniek, wat de kans op wondjes tot een minimum herleidt.
Grote eeltvlakken worden niet met een mesje, maar op een veilige manier door middel van een professioneel toestel verwijderd.

Een behandeling verloopt als volgt:

  • desinfecteren van de voeten
  • knippen van de nagels
  • nagelomgeving reinigen
  • eventuele verdikte nagels worden dun gemaakt
  • ingroeiende of ingegroeide nagel(s) behandelen
  • eelt verwijderen en mechanisch gladmaken
  • likdoorn(s) verwijderen
  • behandelen van kloven
  • desinfecteren van de voeten
  • korte voetmassage met aangepaste en verzorgende creme
Medische Pedicure in Hasselt

Professionele Medische Pedicure In Kuringen

Het Verschil

Er bestaat soms verwarring tussen pedicure & gespecialiseerde voetverzorgingen. Hoe je Medische Pedicure in Kuringen eigenlijk geen Medische Pedicure is. Medische Pedicure is een term uit het verleden, de juiste term is “Gespecialiseerde Voetverzorger”. Maar geen paniek de benaming is veranderd de behandelingen zijn zelfs verbeterd door allerlei nieuwe technieken.

Een pedicure of schoonheidsspecialiste biedt hygiënische basisverzorging van de voeten. Je kan bij een pedicure terecht om je teennagels te laten verzorgen (knippen en lakken), om de huid van je voeten te laten behandelen met cosmetica, voor een ontspannende voetmassage,…

Als Gespecialiseerde Voetverzorger doe ik meer voor uw voeten dan het geven van een basisverzorging. Een medische pedicure zorgt voor aanvullende verzorging bij pijn of ongemak bij risicovoeten door gebruik te maken van niet-invasieve technieken, remediërende producten en hulpmiddelen. 

De term “gespecialiseerd” maakt een duidelijk onderscheid met pedicures die enkel het esthetische aspect behandelen. Bovendien krijg je van mij steeds advies om zelf je voeten te verzorgen.

Ik heb bij Syntra een door de overheid erkende opleiding gevolgd waardoor ik bekwaam ben in het screenen, verzorgen en opvolgen van cliënten/patiënten met diabetes. De gespecialiseerde voetverzorgers genezen en voorkomen aandoeningen van de nagels en de tenen zoals, infecties, mycose (schimmel), voetwonden, ingegroeide nagels, likdoorns, kloven, pijnlijke drukpunten, … (ook bij diabetespatiënten) door toepassing van podologische technieken.

Als Gespecialiseerde Voetverzorger werk ik samen met huisartsen en andere paramedische beroepen die een absoluut vertrouwen hebben in de kwaliteit van de medische pedicure. Bepaalde doelgroepen (zoals o.a. diabetici) krijgen ook een gedeeltelijke terugbetaling voor een behandeling. Als jij in aanmerking komt voor een gedeeltelijke terugbetaling dan zorg je voor een document van je ziekenfonds en vul ik dit in.